Secundair menu

Operatie redding geslaagd

Het heeft aan een zijden draadje gehangen ...

Geef toe, welke neutrale toeschouwer gaf nauwelijks twee maanden geleden de club ook nog maar een enige kans om de pijnlijke degradatie naar provinciaal voetbal te ontlopen: nauwelijks 4 gewonnen wedstrijden en meer doelpunten toegestaan dan gelijk welke andere ploeg in de reeks.

Na de smadelijke nederlaag (3-1) in Ternesse-Wommelgen leek het kalf definitief verdronken: een bijna uitzichtloze 15de plaats leek het einde van het verblijf van onze jongens in de nationale amateurklasse aan te kondigen ...

Maar dat was buiten spelers, trainer(s) en staf en gerekend ... zij bleven werken, zij bleven erin geloven, zij bleven ervoor gaan!!!

In hun streven gesteund door bestuur en supporters werd om te beginnen de cruciale 6-puntenwedstrijd tegen Pelt winnend afgesloten (3-1) en werd er de week daarna in Helson gelijkgespeeld (1-1). Voorzichtig optimisme begon zich te vertonen, ware het niet dat er dan plots de buren van Termien roet in het eten kwamen gooien, ze smeerden ons thuis een 0-1 nederlaag aan.

Met nog 5 wedstrijden voor de boeg stond het water ons dus nog steeds aan de lippen, de enig resterende optie was beginnen winnen en blijven winnen!
En uiteraard, het zou ontzettend moeilijk worden, maar zeker niet onmogelijk ... onze vijf laatste tegenstanders waren immers allen rechtstreekse mede-degradatiekandidaten ... en waarom zouden die niet allen één voor één te pakken zijn?

De eerste hindernis werd alvast succesvol genomen: 0-1 op Nijlen, weliswaar op een diefje, maar de eerste 3 belangrijke punten waren binnen.
En toen ook de volgende wedstrijd thuis tegen Mechelen winnend werd afgesloten (4-2), boorden voor het eerst sinds lang zich enkele zonnestralen doorheen het dichte wolkendek ... we hadden plots alles helemaal zelf in eigen handen: 9 op 9 uit de drie laatste wedstrijden zou de definitieve redding betekenen ...

De moeilijke klip naar Zwarte Leeuw werd met succes genomen, 2-4 winst en toen de voorlaatste wedstrijd thuis tegen Leopoldsburg - met veel moeite, maar oververdiend - gewonnen werd (1-0) scheidde ons nog slechts 1 winnende wedstrijd van het definitieve behoud!
Winst bij Bornem zou de redding betekenen, bij gelijkspel of verlies waren we afhankelijk van de resultaten van onze rechtsreekse degradatieconcurrenten. Extra probleem: ook Bornem had nog een punt nodig om 'safe' te zijn ...

De afloop is intussen bekend: Bornem - Bilzerse-Waltwilder eindigde op een gelijkspel (1-1) en aangezien onze Limburgse vrienden uit Termien en Leopoldsburg hun wedstrijden tegen respectievelijk Nijlen en Ternesse winnend wisten af te sluiten, strandden we voor het seizoen 2018-2019 uieindelijk op een veilige 12 stek!

Behoud verzekerd - volgend seizoen (voor het derde jaar op rij) 3de klasse amateur!

DANK AAN SPELERS - TRAINER(S) - STAF - BESTUUR en SUPPORTERS

Pagina delen met AddThis