Secundair menu

Stappenplan bij een voetbalongeval

Jeugdspelers met blessures of andere ongemakken kunnen elke weekdag terecht in de praktijk van onze jeugdkiné Raf Maiori te Diepenbeek. Raf en zijn team zijn voor de Bilzerse-Waltwilder jeugdspelers beschikbaar in hun privépraktijk, dit echter alléén na een telefonische afspraak!!

EDUCARE
Praktijk voor kinesitherapie, revalidatie en preventie 
Raf Maiori - Piet Santermans - Jeroen Huygen
Paul Piperslaan 70
3590 Diepenbeek
011 35 14 51
info@educare.be - www.educare.be

Voor onderzoek en medische attesten bij een blessure kan men steeds terecht bij de sportartsen van Doktersheideveld. Spelers moeten wel duidelijk vermelden dat ze van Bilzerse-Waltwilder zijn. Afpraken kunnen telefonisch of via de website worden gemaakt.

Doktersheideveld (sportartsen)
Dr. Indeherberghe - Dr. Jespers – Dr. Latour – Dr. Lemmens
Reinpadstraat 125
3600 Genk
089 35 27 89
www.doktersheideveld.be

PROCEDURE bij een BLESSURE

 1. Als men een blessure krijgt, raadpleegt men zo vlug mogelijk onze jeugdkiné Raf Maiori. Raf en zijn team zijn iedere weekdag tussen 8.30 u. en 20 u. beschikbaar in hun praktijk te Diepenbeek. Dit echter alleen na telefonische afspraak.
  Afspraak is dat er binnen de 24 u. feedback, ivm de blessure, wordt gegeven door de behandelende kiné aan de trainer en TVJO.

 2. Raf en zijn team onderzoeken de speler én geven de speler de toestemming om te trainen OF niet te trainen. Eveneens kan onze jeugdkiné bepalen welke oefeningen de speler mag meedoen en welke niet. Of hij kan de speler adviseren, voor bijkomend onderzoek, een sportdokter of specialist te raadplegen. Hiervoor kan men terecht bij de sportartsen van Doktersheideveld.
  Of onze jeugdkiné kan de speler andere 'revalidatieoefeningen' opleggen, om thuis of op de club, individueel uit te voeren.
  Het is erg belangrijk dat de speler zich strikt aan deze raadgevingen houdt!!! Soms denkt een speler niets meer te voelen en gaat hij zelf 100% meetrainen, met alle gevolgen vandien... hervallen in de blessure of nog verergeren van de blessure ...
  Alleen onze jeugdkiné Raf en zijn team kunnen, in overleg met de trainer, bepalen of een speler weer voor de volle 100% mag aansluiten bij de groep.

  ! OPGELET !
  Bij een bezoek aan de praktijk van jeugdkiné Raf MAIORI, ingevolge een opgelopen blessure dien je een adviesdocument mee te nemen. De jeugdkiné zal hierop zijn advies invullen zodat je dit document aan je trainer kan overhandigen. Op deze manier blijft je trainer op de hoogte van de blessure en is er een juiste opvolging mogelijk. Je kan dit document hier terugvinden.

 3. Vooraleer een gekwetste speler opnieuw geselecteerd wordt voor een wedstrijd, dient hij de 'RETURN TO SPORT TESTBATTERIJ' op een positieve manier voltooid te hebben + minstens 2 volledige trainingen voluit zijn kunnen gaan. Vanaf zijn 1° selectie start hij op de bank én zal zijn speeltijd dan wekelijks toenemen. Dus onmiddellijk een volledige match meedoen, na een blessure, kan niet.
  In onze JO geldt dan ook: "er zijn géén belangrijke wedstrijden, alléén de gezondheid van onze spelers is het belangrijkste."

In onze jeugdopleiding rekenen we er dan ook op dat iedere geblesseerde jeugdspeler én jeugdopleider deze procedure nauwkeurig volgt.